Airplay Radio & ijsselland.tv
 
 
woensdag, 27 mei 2015
 
 
Project energiebesparing in de woning PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Redactie   
vrijdag, 24 februari 2012 11:46

De gemeente Olst-Wijhe gaat in samenwerking met Stichting Kulturhus Olst Wijhe een project starten om mensen te wijzen op energiebesparing in de woning. Niet alleen maar adviseren, maar direct in huis de maatregelen uitvoeren. U kunt dan denken aan het indraaien van spaarlampen, het aanbrengen van folie achter de verwarming, het plakken van een tochtstrip enz.  Voor dit project is Stichting Kulturhus op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Belangstellenden voor zo’n maatregelenpakket worden hiervoor door de gemeente aangeschreven. Wanneer zij een afspraak maken voor een huisbezoek gaan de vrijwilligers als tweetal de woning bezoeken. Het aardige van dit project is dat de bewoners advies op maat krijgen, en dat daarnaast de energiebesparende maatregelen direct gratis worden aangebracht.

Zonder vrijwilligers geen project! Wij zijn daarom ook op zoek naar een viertal enthousiaste mensen die tijd hebben om aan dit energie- en kostenbesparende project te besteden. De ‘werk’ tijden en het aantal uur per week kunnen natuurlijk in overleg worden vastgesteld.  Technisch inzicht is geen vereiste, maar een paar handige handen komen natuurlijk goed van pas. Naast een leuke groep vrijwilligers en een onkostenvergoeding, levert dit werk vooral veel voldoening en waardering op.

Zin in deze klus? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Stichting Kulturhus, Karin Köster, tel: 0570 683923  of via de e mail: k.koster@kulturhusolstwijhe.nl

Commentaar (1)

RSS feed Commentaar
...
Een erg goede manier om geld uit te gaan sparen, in plaats van mensen enkel te vertellen wat er mogelijk is kunt u inderdaad beter laten doen – op die manier weet ook de gemeente zeker dat er actie ondernomen zal worden. Veel mensen zien het grote geheel van energieconsumptie niet – op deze manier kunnen ook die mensen worden geholpen in de toekomst.

 

De gemeente Olst-Wijhe gaat vanaf vandaag in samenwerking met Stichting Kulturhus Olst Wijhe een project starten om mensen te wijzen op energiebesparing in de woning. Niet alleen maar adviseren, maar direct in huis de maatregelen uitvoeren
Sander.C , februari 24, 2012

Schrijf commentaar

kleiner | groter
security image
Schrijf de volgende tekens

busy